Őstermelő ,Sertés, Mangalica,Csirke ,Emu-Strucc, Füstölt áru

Füstölt áru, mangalica,csirke, háztáji gazdálkodásból.

A baromfiak húsától eltérően az emu húsának színe, mint a vadak húsáé vörös. A hús zsírtartalma 3%-os. Az emu hús kalóriája egyenlő 1kg borsó kalóriatartalmával. A koleszterin tartalom alacsonyabb még a pulykáénál is. Az emberi szervezet számára létfontosságú fehérje, az emu húsban nagyon magas. A magas vastartalommal bíró hús serkenti a vérképzést, ajánlatos a kismamáknak, betegeknek, vérszegényeknek, fiataloknak és spotolóknak. A szívgyógyászok fontos élelemnek tekintik a szívbetegeknek, vérszegényeknek és az érrendszeri betegségekben szenvedőknek. A levágott madáron a farháton és a combon van nagyobb mennyiségű hús. A hús porhanyosságát, a madár kora határozza meg.

Az egészséges táplálkozás alapanyaga 

A strucc húsa a vörös húsok kategóriájába tartozik, megjelenésében a marhahúsra emlékeztető, de annál valamivel sötétebb. Alacsony zsír- és koleszterintartalma miatt fogyasztása feltétlenül javasolt gyermekeknek, várandós és szoptatós anyáknak, diétázóknak, sportolóknak, szív- és érrendszeri betegségekben, illetve magas vérnyomásban szenvedőknek. 
A hús magas vas- és fehérjetartalma alapján mindenképpen az egészséges táplálkozás alapanyagául szolgál. Kuriózumképpen említhető, hogy 100 gramm strucchúsban háromszor annyi vastartalom van, mint a csirke, a sertés vagy akár a hal húsában, mégpedig olyan formában, hogy az emberi szervezetbe - hoszszadalmas tranzakciók nélkül - azonnal be tud épülni, és elősegíti a vörösvértestek képződését.

 

 

A strucc húsának jellegzetességei: 

A strucc húsa alkalmas az általunk eddig ismert és fogyasztott összes húsétel elkészítésére. Saját, jellegzetes íze van minden testrészének, mely vadhúsra emlékeztet. 
A hús színe vörös, a fiatal marha húsára hasonlít. Kalória és energia szegény, koleszterin tartalma kicsi. A hús rostjai között nincsenek zsírszövetek. 
A felhasználásra kerülő húst ajánlatos az elkészítés előtt 24 órával bepácolni. Felhasználáskor 5-10 dekagrammal többet számítsunk a szokásos adagnál. 
A strucc étkezési célra felhasználható részei: 

ALSÓ COMB: a marhalábszárhoz hasonló, inas hús. Elsősorban pörköltnek, levesnek, apró és darálthúsnak kiváló. 

FELSŐ COMB: az izomkötegeket könnyen szét lehet választani. lehártyázva, szeletelve kitűnő steak!

A HÁT HÚSA: színhús, amelye minden húsételnek alkalmas. Hasonló a marhafelsálhoz. 

NYAK: ugyanannyi csigolyából áll, mint a csirke nyaka, de sokkal több hús van rajta. A marhafarokra megtévesztésig hasonlít. Rendkívül jó leves főzhető belőle. 

ZÚZA: a szárnyasok zúzájára hasonlít, de lényegesen nagyobb, kb. 1-1,5 kg. A belőle készült pörkölt igen kiadós. 

MÁJ: súlya 1-1,5 kg. Mindenféle májétel elkészíthető belőle. Puhább mint a többi máj, jellegzetes íze miatt különleges csemege! 

SZÍV: szintén a szárnyasokhoz hasonló, de nagyobb azoknál. Elkészítésének módja is hasonló. 

GYOMOR: a marhabendőhöz hasonlít de annál húsosabb. A pacal kedvelői imádni fogják! 

Elkészítése –delikátesz volta miatt – új kihívást jelent a konyha magyar mestereinek! Itt a lehetőség számukra, hogy új ételeket alkossanak, nevük minél előbb ismert legyen a gasztronómia szerelmeseinek körében.

Jelenleg nevelésbennovendekek.jpg



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 21
Heti: 41
Havi: 181
Össz.: 39 205

Látogatottság növelés
Oldal: Emu&Strucc
Őstermelő ,Sertés, Mangalica,Csirke ,Emu-Strucc, Füstölt áru - © 2008 - 2024 - soproniostermelo.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »